A MyAccess Clinics az első Londonon kívülre eső olyan klinika, amely megkapta a Care Quality Commission (CQC) engedélyt, így a betegeik számára orvosi kannabiszt írhatnak fel. 

 

Az orvosok, mint például Dr. Oscar D'Agnone pszichiáter, ennek köszönhetően közel 100 olyan beteggel tud együttműködni majd, akik a nemzeti várólistán ragadtak.

További kampányokkal remélik, hogy a CQC engedély növeli majd az orvosi kannabisz receptek számát.

Leila Simpson, az Egyesült Betegek Szövetségének vezérigazgató-helyettese elmondta: "A CQC döntése hihetetlenül sokat jelent a családok számára, akik szeretteik számára orvosi kannabiszra van szükségük."

Bruce egy 45 éves Devonban élő veterán, akinek hosszú története van a komplex poszttraumás stressz szindrómával (CPTSD), melyet több évig tartó traumák válthattak ki. A MyAccess Clinics CQC regisztrációjának köszönhetően kezelésére orvosi kannabiszt írhatnak fel.

A férfi erről így nyilatkozott : "Évek óta próbálok hozzájutni biztonságos módon orvosi kannabiszhoz, ezért izgalommal tölt el, hogy már Bristolban is fel tudják írni a CPTSD-m kezelésére ."

Graham Woodward, a MYAccess klinikák igazgatója elmondta: "Örülünk, hogy megkaptuk a CQC regisztrációnkat, mely biztos vagyok benne, hogy egy fordulópont lesz azon betegek számára, akik eddig nem tudtak hozzáférni az orvosi kannabiszhoz. Remélem, hogy változást hoz az Egyesült Királyságban mért közel 1,4 millió ember számára, akik az utcáról szerzik be a kannabiszt olyan egészségügyi állapotuk kezelésére, amelyekre törvényesen beszerezhető, kiváló minőségű orvosi kannabisz alternatívát kínálnak."

Woodward úr további terjeszkedést tervez az ország egész területén a jelenlegi kettő MyAccess Clinic-en túl.

A CQC engedély azt jelenti, hogy a betegek számára felírható az orvosi kannabisz az egész ország területére érvényes, ezzel lehetővé teszi azok számára is, akik állapotuk miatt az utazás nem megoldható. A TWENTY21 projekt részeként együttműködnek a betegekkel, hogy létrehozzák Európa legnagyobb orvosi kannabisz projektjén keresztül az NHS által engedélyezett kannabisz alapú gyógyszerek hatékonyságát bizonyító adatbázist.

Dr. Oscar D'Agnone, a MyAccess klinikák tanácsadó psziciátere és az egyik első szakember, aki az Egyesült Királyságban orvosi kannabiszt írhat fel hozzátette : " Első kézből láttam az orvosi kannabisz pozitív hatásait, és nagyon örülök, hogy kezdetét vette a CQC-vel regisztrált klinikák általi adatrögzítés." 

A klinikán a kezdeti konzultációk 150 fonttól kezdődnek , az ezt követő konzultációk pedig 50 fontba kerülnek

 

 

forrás:

https://www.healtheuropa.eu/first-medical-cannabis-clinic-outside-london-receives-cqc-licence/94889/