A kannabisz elfogadása az egész világon felgyorsult.

Sok nemzet legalizálta a kender gyógyszerészeti felhasználását, köztük Thaiföld is, ahol nemrég nyitották meg az első klinikát, mely kezelési lehetőségként CBD olajat kínál. A klinika Ang Thong tartományában található.

Prapon Tangsrikertikul, Thaiföld közegészségügyi minisztere is részt vett a klinika megnyitóján. A kannabisz alapú kezelésekkel kapcsolatban a miniszter kijelentette, hogy  jelenleg a rákban és sclerosis multiplexben szenvedők számára fogják ajánlani az új alternatívákat, amennyiben a hagyományos kezelések hatástalannak bizonyulnak. A klinika azon 32 létesítmény egyike, amely kender alapú kezelést nyújt szigorú orvosi felügyelet alatt álló betegek számára.

Prapon Tangsrikertikul hozzátette, hogy az orvosi személyzet ajánlásainak rendszeres értékelésére és nyomon követésére van szükség. Továbbá iránymutatások kidolgozására, arra az esetre, ha a betegeknél káros tünetek jelentkeznek, a javasolt kezeléseket követően.

Az újonnan megnyílt klinika az Ang Thong-i kórház járóbeteg-ellátó épületének 2. emeletén található. A bejelentkezés minden hónap harmadik csütörtökén 13:00-16:30-ig tart.

 

forrás:

https://www.cbdnews.me/first-clinic-offering-cannabis-based-treatment-opens-in-central-thailand/